2. A home furnishing store sells 6 chairs for $900. Martin buys 2 such chairs for her new home. How much did she spend on the purchase?

3. Sam can prepare 20 wall paintings in four weeks. How much time will he need to prepare 80 wall paintings?

4. Sonya can walk 6 kilometers in 3 hours. If she has to walk 10 kilometers, how much time will it take her?

5. You mix 7 tablespoons of vinegar for 4 tablespoons of baking soda to produce a chemical reaction. You use 15 tablespoons of baking soda. How much vinegar do you use?

6. A mint milkshake contains 1.25 fluid ounces of milk for every 4 ounces of ice cream. A strawberry milkshake contains 1.75 fluid ounces of milk for every 5 ounces of ice cream. Which milk shake is thicker? Explain.

7. The ratio of three numbers are 4:5:3. The sum of the numbers is 84. What are the 3 numbers?

8. You buy 10 pounds of bird seed at Store A for $11.50. Your friend buys 15 pounds of bird seed at Store B for $19.50. How much less would you spend by buying 20 pounds of bird seed at the store with the better deal?

3. Sam can prepare 20 wall paintings in four weeks. How much time will he need to prepare 80 wall paintings?

4. Sonya can walk 6 kilometers in 3 hours. If she has to walk 10 kilometers, how much time will it take her?

5. You mix 7 tablespoons of vinegar for 4 tablespoons of baking soda to produce a chemical reaction. You use 15 tablespoons of baking soda. How much vinegar do you use?

6. A mint milkshake contains 1.25 fluid ounces of milk for every 4 ounces of ice cream. A strawberry milkshake contains 1.75 fluid ounces of milk for every 5 ounces of ice cream. Which milk shake is thicker? Explain.

7. The ratio of three numbers are 4:5:3. The sum of the numbers is 84. What are the 3 numbers?

8. You buy 10 pounds of bird seed at Store A for $11.50. Your friend buys 15 pounds of bird seed at Store B for $19.50. How much less would you spend by buying 20 pounds of bird seed at the store with the better deal?

Answer

5
(1 оценка)

1

[MA]:3: 80 weeks.4: 5 hours5: 26.25 teaspoonsThe explanation:3.1st week = 20 walls2nd week = 20 + 20 = 40 walls3rd week = 20 + 20 + 20 = 60 walls4th week = 20 + 20 + 20 + 20 = 80Therefore, in 4 weeks. 80 walls in total will be painted.4.6 km in 3 hours10 km in x hoursProportion:6 - 310 - xCross multiplication:6x = 3 * 106x = 30 divide by 6x = 5It will take 5 hours.5.Tablespoon of vinegar taken (v) = 7Tablespoon of baking soda taken (b) = 4Therefore, ratio between v and b: 7 : 4Tablespoon of vinegar taken (v) = xTablespoon of baking soda taken (b) = 15Therefore, ratio between v and b = x : 157 : 4 : : x : 15Produce of extremes = Product of means26.25 teaspoonsWriter's note: Hope this helps![xArtsy}